Vloeren combineren

Gietvloer - vloeren combineren
Een gietvloer in combinatie met…

Een nieuw huis betekent veel keuzes maken. Leuk, want dan kun je alles naar eigen smaak inrichten, maar ook moeilijk! Tegenwoordig is er zoveel te kiezen.

In eerdere blogs gaven we al aan dat je niet per se een topstylist hoeft te zijn om een gietvloer goed te combineren met andere materialen in huis. Het type vloer combineert makkelijk met materialen als hout, verschillende soorten textiel, natuursteen, glas en staal.

Gietvloer in combinatie met houten vloer

Maar wat nu als je er echt niet uit komt met de keuze voor de vloer? Je wilt bijvoorbeeld graag een gietvloer, maar vindt hout ook mooi. Dat is gelukkig geen enkel probleem. Wij kunnen gietvloeren goed combineren met verschillende andere type vloeren. Zo zien we nog al eens dat er gekozen wordt voor een gietvloer in de hal en keuken en een houten vloer in de woonkamer. Of dat er in de gehele woning een gietvloer wordt aangebracht, maar dat de badkamer en het toilet worden voorzien van Portugese tegeltjes. Door gebruik te maken van strips die wij tussen de verschillende materialen plaatsen, kunnen dit soort verschillende materialen op een mooie manier gecombineerd worden.

Gietvloer - vloeren combineren

Mooie, open overgang van badkamer naar slaapkamer

Gietvloer - vloeren combineren
Gietvloer - vloeren combineren

Waar wel rekening mee moet worden gehouden is dat een gietvloer goedkoper wordt naar mate het aantal vierkante meters toeneemt. Bijvoorbeeld alleen de badkamer en het toilet voorzien van een gietvloer, is in verhouding duurder dan de gehele woning voorzien van een gietvloer. Dit omdat het aanbrengen van de vloer arbeidsintensief is en het werk over verschillende dagen moet worden verspreid.

Gietvloer - vloeren combineren
Gietvloer - vloeren combineren

Verschillende gietvloeren in combinatie met houten trappen

Gietvloer - vloeren combineren

Gietvloeren gecombineerd met vloerbedekking en tegels

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen voor jouw huis? Kom langs in onze showroom of neem vrijblijvend contact met ons op.